Ajax verslaat Heerenveen met gemak

Ajax heeft vandaag makkelijk gewonnen van een matig spelend Heerenveen. Er waren slechts drie minuten voor nodig om de score te openen want Lasse Schöne schiet tijdens zijn 250ste wedstrijd van enorme afstand binnen 0-1. Ajax lijkt na deze treffer de smaak te pakken te hebben en blijft aanzetten en in de achtste minuut schiet Donny van de Beek net voor langs. De druk blijft het eerste kwartier op de ketel en tot die tijd heeft de thuisploeg niet veel te vertellen. Hierna lijkt het of Ajax al een tandje terug schakelt en komen er wat kansjes voor de Friezen maar onder andere Onana weten de bal buiten de goal te houden. Veertig minuten na de eerste treffer komt een hoekschop bij Frenkie de Jong terecht en hij schiet hem op doel maar de doelman weet deze poging te keren. Hakim Ziyech krijgt de bal voor zijn voeten en ramt de bal droog in het doel 0-2.