Oppermachtig Ajax wint ruim van Heerenveen

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft op bezoek bij SC Heerenveen zeer overtuigend gewonnen. Nadat Lasse Schöne de Amsterdammers al binnen drie minuten met een geweldige pegel op voorsprong zette, liep Ajax gemakkelijk uit naar een ruime overwinning. Hakim Ziyech, Dusan Tadic en Kasper Dolberg zorgden met hun doelpunten voor de riante 0-4 einduitslag.

Met David Neres op de bank, maar met Rasmus Kristensen en Donny van de Beek binnen de lijnen schoot Ajax letterlijk uit de startblokken. Lasse Schöne besloot na amper twee minuten van ruim dertig meter het Heerenveen-doel onder vuur te nemen en zag zijn schot schitterend binnenvliegen. Na de vroeg opgedane voorsprong bleef Ajax de Friezen onder druk houden. Heerenveen had het hier erg moeilijk mee en kon niet voorkomen dat Van de Beek Ajax al snel na de treffer van Schöne bijna op 0-2 bracht. De inzet van de middenvelder verdween echter rakelings voorlangs.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/116278/oppermachtig-ajax-wint-ruim-van-heerenveen