Benninga: 'Alleen de allerbesten debuteren'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Als het ergens niet aan gelegen heeft bij oud-jeugdspeler Noa Benninga, dan is het wel zijn grenzeloze clubliefde voor Ajax. In de zomer van 2016 verliet de middenvelder na acht jaar de jeugdopleiding van Ajax. Na zijn pijnlijke, gedwongen vertrek besloot Benninga het over een andere, opvallende boeg te gooien: voetballen én studeren in Amerika. Zijn affectie voor Ajax slonk desondanks niet. Vanuit de Verenigde Staten volgt de inmiddels twintigjarige speler en student van de University of Delaware zijn voetballiefde nog altijd op de voet.

Tegen middernacht Nederlandse tijd plannen we onze belafspraak. Want, zo luidt zijn wens, eerst moet het Nederlands elftal gekeken worden. Het typeert Benninga, een liefhebber pur sang, zo blijkt de komende twee uur. Duitsland - Nederland mag niet worden overgeslagen. Dat de geboren Amsterdammer verder niet op zijn mondje is gevallen wat betreft praten over voetbal, wordt al snel duidelijk. Na de wedstrijd neemt Benninga alle tijd voor een gesprek over het Amerikaanse soccer, zijn tijd bij Ajax, vriendschap en de ruimte voor een nieuwe droom.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/117488/benninga-alleen-de-allerbesten-debuteren