Oranje door Memphis ruim langs Wit-Rusland

Het Nederlands elftal is sterk begonnen aan de EK-kwalificatie. In de Rotterdamse Kuip beleefde de ploeg van Ronald Koeman een gemakkelijke avond tegen Wit-Rusland. Geen moment kwamen de drie punten in gevaar. Door goals van Memphis Depay, Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum werd het 4-0 voor Oranje.

Slechts een minuut had Nederland nodig om op voorsprong te komen. Memphis maakte dankbaar gebruik van een te korte terugspeelbal. De spits omspeelde eenvoudig de keeper en rondde keurig af in een leeg doel. Twintig minuten later verdubbelde men de voorsprong via Wijnaldum, die vrij kon inschieten op aangeven van Memphis.

Met Matthijs de Ligt, Daley Blind en Frenkie de Jong in de basis zat Oranje zodoende al snel op rozen tegen de Wit-Russen, die weinig klaarspeelden in de wedstrijd. Donny van de Beek, de vierde en laatste Ajacied in de selectie van Koeman, bleef negentig minuten op de bank. Nederland nam na de ruime voorsprong vooral gas terug voor rust.