Jong Ajax speelt gelijk in doelpuntrijk debutantenbal

Jong Ajax wist maandagavond tegen de beloften van FC Utrecht niet verder te komen dan een 3-3 gelijkspel. Door de interlandperiode moest trainer Michael Reiziger beroep doen op een vijftal debutanten, waarbij het ging om Nordin Musampa, Terrence Douglas, Damjan Dostanic, Liam van Gelderen en Enric Llansana.

Jong Ajax kon zich een beter begin van de wedstrijd moeilijk wensen. Na vijf minuten spelen luisterde Dostanic zijn eerste wedstrijd in het betaalde voetbal op met een treffer, waarna Vaclav Cerny amper drie minuten later de marge wist te verdubbelen na een assist van Leo Thethani.

Wie met minder goede gevoelens zal terugkijken op zijn debuut, is Douglas. De verdediger moest het veld verlaten, nadat zijn knie een rare beweging maakte. Hierna werd het spel een stuk minder van de zijde van Jong Ajax. Zo werd de piepjonge ploeg steeds slordiger en waren er geen goed lopende aanvallen meer te bewonderen.