Krankzinnig gelijkspel Ajax bij Chelsea: 4-4

Ajax leek dinsdagavond aanvankelijk op weg naar een sensationele overwinning op bezoek bij Chelsea, maar gaf in het Champions League-duel een 1-4 voorsprong weg. Uiteindelijk mocht de ploeg van trainer Erik ten Hag met negen man blij zijn met een gelijkspel: 4-4.

De start was spectaculair in Londen. In de tweede minuut schampte Chelsea-spits Tammy Abraham de bal in eigen doel na een voorzet van Quincy Promes. Maar nog voordat het juichen van Ajax erop zat, mocht Chelsea al aanleggen vanaf de strafschopstip. Joël Veltman leek Christian Pulisic nauwelijks te raken maar miste ook de bal volledig. Scheidsrechter Gianluca Rocchi legde de bal op de stip en Jorginhodrukte af: 1-1.

In de 20e minuut mocht Ajax alweer juichen. Hakim Ziyech bediende Quincy Promes op vergelijkbare wijze als bij de afgekeurde goal in Amsterdam tijdens de vorige ontmoeting. Een kwartier later zag de tussenstand er nog veel rooskleuriger uit voor Ajax. Een plaatje van een vrije trap van Ziyech raakte de paal, maar via het hoofd van keeper Kepa Arrizabalaga vloog de bal er alsnog in: 1-3.