Ajax onderuit in Eindhoven tegen PSV: 2e plek lijkt ver weg

PSV heeft een flinke tik uitgedeeld aan Ajax in de strijd om de tweede plaats in de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen in het Philips Stadion met 3-0 van Ajax en hebben nu met nog vier duels te gaan een voorsprong van drie punten op Ajax. De topper werd door scheidsrechter Serdar Gözübüyük in de tweede helft volgens de aangescherpte richtlijnen van de KNVB tijdelijk gestaakt, toen er twee bekers bier het veld op werden gegooid.

Het was geen kwalitatief hoogstaande wedstrijd in Eindhoven, waar de twee ploegen, die voor het seizoen dachten om de titel te gaan strijden, een belangrijk duel uitvochten in de strijd om de troostprijs: de tweede plek. Dat is wel een belangrijke troostprijs omdat daaraan het voorrondeticket van de Champions League is verbonden.

Bij afwezigheid van Edson Alvarez was Ajax kwetsbaar in de lucht. Calvin Bassey verving Alvarez in de Ajax-defensie. PSV kwam al vroeg op voorsprong. In de 13e minuut kopte De Jong knap raak met Bassey en Timber in zijn buurt op een voorzet van de jonge Johan Bakayoko.