Ajax met speels gemak langs Fortuna Sittard bij rentree Klaassen en debuut Weghorst

Fortuna Sittard is de beroerdste niet en legde Ajax geen strobreed in de weg nu Ajax de achtervolging heeft ingezet in de Eredivisie. Door een eenvoudige 5-0 overwinning steeg de ploeg van Francesco Farioli in zijn derde competitiewedstrijd liefst acht plaatsen van vijftien naar zeven, van het rechterrijtje naar het linkerrijtje.

Na 24 minuten stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord door treffers van Kenneth Taylor (9e minuut) en Bertrand Traoré (24e minuut). In de tas waren de drie punten toen Rodrigo Guth vlak voor rust kon inrukken toen hij de doorbrekende Chuba Akpom neerhaalde. Akpom was de verrassende eerste keus van Ajax-trainer Farioli na het wegvallen ’s ochtends van de beoogde basisklant Brian Brobbey. Vanwege een ijsbeentje – spierkneuzing in het bovenbeen – opgelopen in de afsluitende training zat de international op de tribune.