AZ knalt Ajax uit de beker

Bron: www.ajaxupdate.nl

AZ is voor de vijfde keer in de geschiedenis bekerfinalist. De Alkmaarders wonnen woensdagavond verrassend van Ajax, bij wie zes basisspelers rust kregen. Hoewel de thuisploeg lange tijd beter was, zorgden Jozy Altidore (twee keer) en Johann Berg Gudmundsson voor een finaleplaats voor AZ: 0-3.

Op 9 mei is PSV de tegenstander in Rotterdam. De Eindhovenaren wonnen eerder vanavond met 0-3 bij PEC Zwolle. AZ kon na de slechte resultaten in de Eredivisie wel een opkikker gebruiken. Die vond het woensdag in de Arena, waar het vorig jaar ook al succesvol was in het bekertoernooi (2-3 winst, red.). Zo goed als toen was AZ ditmaal (lange tijd) niet.

Frank de Boer heeft meermaals gezegd dat Ajax het bekertoernooi serieus neemt, maar gezien de opstelling van de Amsterdammers kon daar woensdag aan getwijfeld worden. De coach spaarde, met FC Twente-Ajax in het achterhoofd, zes vaste krachten. “Je moet keuzes maken”, zei De Boer diplomatiek. Dat ook Kenneth Vermeer op de bank zat, is in de beker gewoonte.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2013/02/az-knalt-ajax-uit-de-beker/