Frank de Boer: “Blessure Moisander valt tegen”

Bron: ajax1.nl

Het herstel van Niklas Moisander duurt langer dan verwacht. Ook zaterdagavond maakt de Fin geen deel uit van de selectie, aangezien hij hinder blijft ondervinden van zijn knieblessure . “Dat is een tegenvaller, we hadden niet verwacht dat het zolang zou duren. Maar het is een nare blessure”, zegt trainer Frank de Boer voorafgaand aan Ajax-RKC.

De blessure van Moisander is voor De Boer geen onbekend terrein. De trainer heeft in zijn actieve carrière zelf twee keer te kampen gehad met een soortgelijke kwetsuur. “Als je knie open staat en je krijgt er een bal tegenaan, dan verrek je een bandje. Het zijn spieren waaraan je bijna nooit geblesseerd raakt. Voor je het weet val je twee weken terug in de revalidatie en dat moeten we voorkomen”, aldus De Boer. “We gaan het weer dubbel checken.”

Naast Moisander mist Ajax tegen RKC ook Lesly de Sa, Lerin Duarte, Bojan en Ruben Ligeon. Laatstgenoemde kampte met een teenblessure, maar staat inmiddels weer op het trainingsveld. “Dat is een meevaller, we hadden verwacht dat hij langer uit de roulatie zou zijn”, laat De Boer weten. “En De Sa kampt met wat stijve spieren. Ook hij zit daarom niet bij de selectie.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/frank-de-boer-blessure-moisander-valt-tegen/