Ajax wint van Heracles (VIDEO'S)

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Ajax rekende zaterdagavond na een stroeve start uiteindelijk toch overtuigend af met Heracles Almelo: 1-4. Met drie treffers na rust schonk de formatie uit de hoofdstad zich een aangename voorbereiding op het komende duel woensdag in de Champions League bij Auxerre.

Ajax kwam op voorsprong na een mooie combinatie door het hart van de defensie van de thuisclub. Siem de Jong vond Luis Suarez, die de vrijstaande Mounir El Hamdaoui aanspeelde. De spits schoot beheerst raak en vierde vervolgens zijn elfde competitietreffer.

Suarez had Ajax al na acht minuten aan een voorsprong moeten helpen. De aanvoerder strandde echter op doelman Remko Pasveer. Suarez weigerde in de 24e minuut bijna te geloven dat hij de keeper van Heracles opnieuw niet passeerde. Vorig seizoen benutte hij dergelijke mogelijkheden als het moest nog met de ogen dicht. Toen leek het wel of alles vanzelf ging.