Frank de Boer schaart zich achter Johan Cruijff

Bron: ajax.bliep.nl

Johan Cruijff meldde zich deze week weer eens in zijn geboortestad Amsterdam. De in Barcelona wonende legende woonde de topper Ajax - PSV bij, na de afgelopen maanden zware kritiek te hebben geleverd te hebben op het beleid van de club.

Cruijff zat in de wedstrijd van gisteravond in de 'Champions Lounge'-skybox van oer-Ajacied Sjaak Swart. Frank de Boer, trainer van de A1 en dus werknemer van Ajax, zat opvallend genoeg naast Cruijff en hoorde de kritieken van de oude meester aan.

,,Hij vond het wel boeiend", zegt De Boer in het programma Studio Ajax op AT5. ,,Maar op veel vlakken mist hij toch wel het positiespel, de basis waar Ajax eigenlijk altijd vanuit is gegaan."

De Boer, tevens assistent van Bert van Marwijk bij het Nederlands elftal, toonde zichzelf ook kritisch over het spel van het elftal van Martin Jol. ,,Ik vind dat we het spel niet spelen zoals het hoort, met onze identiteit."

Vorige week riep de voormalig beste voetballer van de wereld zelfs op tot een revolutie, waarbij hij allereerst meer oud-Ajacieden in de ledenraad wil om de 'zieke patiƫnt' weer richting beterschap te helpen. (tekst: AD.nl)

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.bliep.nl/article/ajax_113386/Frank_de_Boer_schaart_zich_achter_Johan_Cruijff.html