'Cruijff wil De Boer tot hoofdcoach promoveren'

Bron: ajax.nieuwslog.nl

De plannen van Johan Cruijff om Ajax te herstructureren krijgen steeds meer vorm. Het Parool schrijft dat de Nederlandse legende wil dat Frank de Boer de nieuwe hoofdcoach wordt en dat Danny Blind terugkeert in de rol van technisch manager. Voor Martin Jol, de huidige trainer, lijkt geen plaats meer.

De Boer is nu trainer van de A1 en assistent-bondscoach van Bert van Marwijk. De oud-verdediger heeft al zijn hoop uitgesproken Jol ooit op te mogen volgen. Blind is de rechterhand van Jol, maar hij leeft in onmin met de Scheveningse tacticus.

Het zit Cruijff niet lekker dat Jol momenteel veel touwtjes in de Amsterdam ArenA in handen heeft. Zo stoort Cruijff zich aan het feit dat Jol coach én technisch directeur tegelijk is en het bovendien niet zo nauw neemt met de Ajax-cultuur. Dat Jol Albert van der Dussen een plek bij Jong Ajax heeft gegeven, wekt eveneens irritatie. Van der Dussen, die er een ‘puinhoop’ van zou maken, is een goede vriend van Jol.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113467/_Cruijff_wil_De_Boer_tot_hoofdcoach_promoveren_.html