Ajax zwaait Suarez uit

Bron: ajax.nieuwslog.nl

De supporters van Ajax hebben zondag na de zege op VVV-Venlo (1-0) afscheid genomen van de vorige maand naar FC Liverpool vertrokken Luis Suarez. Dat ging gepaard met veel vuurwerk en luid gezang. ,,You'll never walk alone'', refereerde de fanatieke aanhang van de F-side aan het clublied van de nieuwe Engelse werkgever van de spits uit Uruguay.

,,Met jou was er altijd spektakel'', sprak assistent-trainer Danny Blind zijn oude aanvaller toe. ,,Je maakte de meeste doelpunten, verzorgde de meeste assists en schoot ook het meest op paal en lat. We zullen je nooit en nooit vergeten. Hoe jammer het ook is, jij bent toe aan een volgende stap.''

,,Ik spreek niet zo goed Nederlands'', stelde Suarez. ,,Maar ik wil iedereen bedanken voor drieënhalf fantastische jaren. Tot ziens.''Ajax nam Suarez in de zomer van 2007 voor ruim 8 miljoen over van FC Groningen. De spits groeide snel uit tot lieveling van het Amsterdamse publiek. Hij schonk de Amsterdamse club in 159 officiële duels 111 doelpunten. Suarez werd vorig seizoen met 35 treffers topschutter van de eredivisie.

Foto: Ajax.nl

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113823/Ajax_zwaait_Suarez_uit.html