AJAX PAKT DERDE STER

Bron: ajax1.nl

Door een 3-1 overwinning op FC Twente heeft Ajax zijn dertigste landskampioenschap behaald. Twee goals van Siem de Jong en een eigen doelpunt van Denny Landzaat waren voldoende om de tegentreffer van Theo Janssen teniet te doen.

Waar de twee beste ploegen van Nederland al eerder lieten zien prachtige wedstrijden op de mat te brengen, was het nu vooral de spanning die het duel meer dan aantrekkelijk maakte. FC Twente was opvallend slordig en Ajax was besluitvaardig op de juiste momenten en trok zo de wedstrijd, de titel en rechtstreekse plaatsing voor de Champions League naar zich toe.

Ondanks het verlies in de bekerfinale besloot Ajax-coach Frank de Boer dezelfde elf als in de, na verlenging, eindstrijd van het KNVB-beker toernooi het veld in te sturen. Bij FC Twente waren ten opzichte van die ontmoeting twee wijzigingen. Nikolay Mihaylov keerde terug onder de lat ten koste van Sander Boschker en Roberto Rosales was tijdig hersteld van een bovenbeenblessure. Dwight Tiendalli verkaste daarom naar de reservebank.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-kampioen-van-nederland/