Ajax doet toch mee aan baby-Champions League

Bron: ajax1.nl

Ajax zal toch mee gaan doen aan de NextGen Series, ook wel bekend als baby-Champions League. In eerste instantie gaf Jan-Olde Riekering hier geen toestemming voor wegens het lage niveau, maar door zijn vertrek is dit besluit toch omgedraaid.

De bedenker van dit toernooi is zeer content met het feit dat Ajax zich toch heeft ingeschreven: ”Het is fantastisch nieuws dat Ajax zich toch heeft weten in te schrijven. Ajax heeft een van de beste jeugdopleidingen ter wereld, die grote namen als Johan Cruijff en Dennis Bergkamp heeft voortgebracht.”

The NextGen series is een nieuw concept van de UEFA voor spelers die geboren zijn na 1 januari 1992. Het toernooi wordt gespeeld volgens een Champions League-opzet. Er zullen 16 clubs mee doen die verdeeld zijn over vier groepen. Het toernooi zal precies een voetbaljaargang duren. De groepsfase zal tot en met de jaarwisseling gespeeld worden en na de winterstop begint de knock-out fase.

Direct na het bekend maken dat Ajax de laatste club zal zijn die mee gaat doen aan dit prestigeuze toernooi is er gelijk geloot wie elkaar tegen zullen gaan komen in de groepsfase.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-doet-toch-mee-aan-baby-champions-league/