Cruijff als katvanger

Bron: ajax1.nl

Voordat de aandeelhouders van Ajax vanmiddag instemmen met de nieuwe raad van commissarissen is er al sprake van een valse start. Nota bene de grondlegger van de fluwelen revolutie in de ArenA, Johan Cruijff, wordt bij de eerste en belangrijkste beslissing van de nieuwe rvc gepasseerd door zijn ’collega’s’ Steven ten Have, Marjan Olfers, Paul Römer en Edgar Davids.

Cruijff maakte zich tevergeefs sterk voor voetbalman Tscheu La Ling als algemeen directeur van Ajax. Afgezien van de wijze waarop en de reden van de afwijzing, is dit het bewijs dat Cruijff speelbal is van zijn medecommissarissen. Hoewel hij een officiële functie nooit zag zitten, ging hij na uitvoerig overleg overstag voor een commissariszetel. Ondanks een minderheid van voetbalmensen in de rvc.

De toezegging dat Cruijffs stem zwaarwegend zou zijn bij de aanstelling van de directeur is direct niets waard gebleken. Cruijff blijkt voor een schriftgeleerde als Ten Have, Olfers, Römer en zelfs Davids een excuus te zijn om het voor het zeggen te hebben bij Ajax. Hij is hun eigen katvanger. De legendarische nummer veertien is direct in een onmogelijke positie gemanoeuvreerd door zijn medecommissarissen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/cruijff-als-katvanger/