Bergkamp: “Koerswijziging slecht voor Ajax”

Bron: ajax1.nl

De komst van Louis van Gaal als nieuwe algemeen directeur van Ajax lijkt het vertrek in te luiden van Johan Cruijff, en in diens kielzog ook het einde van het dienstverband van bijvoorbeeld Wim Jonk en Dennis Bergkamp in Amsterdam. Bergkamp heeft echter zijn hoop gevestigd op de bijeenkomst van zondag, waarop de Raad van Commissarissen tekst en uitleg moet geven aan de ledenraad.

“Wim en ik hebben allebei niets van de clubleiding gehoord. Ook wij moeten alles via de media vernemen”, vertelt Bergkamp aan Voetbal International. Zondag is volgens de voormalig aanvaller een belangrijke dag voor Ajax. “Dan moet de club bepalen welke kant we opgaan. We zijn een paar maanden geleden de goede weg ingeslagen. Een koerswijziging zou slecht zijn voor Ajax”, vindt de assistent van hoofdtrainer Frank de Boer.

“Na zondag weten we hopelijk meer”, kijkt Bergkamp vooruit. Marjan Olfers, Paul Römer, Edgar Davids en RvC-voorzitter Steven ten Have kwamen woensdag zonder medeweten van vijfde RvC-lid Cruijff op de proppen met Van Gaal als toekomstig directeur, en moeten zich komend weekend tegenover de 24-koppige ledenraad van de Amsterdammers verantwoorden over hun handelwijze.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/bergkamp-koerswijziging-slecht-voor-ajax/