De Boer hanteert Ajax-filosofie

Bron: ajax1.nl

Dat Ajax na de eerste landstitel in zeven jaar voor het eerst in zes seizoenen op het punt staat om te overwinteren in de Champions League, maakt Frank de Boer een blij man. “Het kampioenschap was fantastisch, dat is duidelijk. En ik ben trots op het feit dat we in de poulefase van de CL hebben laten zien mee te kunnen. In Europa overwinteren was de doelstelling, maar het zou een stuntje zijn als we ons weten te kwalificeren in de Champions League in plaats van de Europa League.”

Toevallig of niet, gebeurde dat allebei na de entree van Johan Cruijff. En in Frankrijk opereerde Ajax ook nog eens zoals de legendarische nummer veertien voor ogen heeft: met een beweeglijke, inzakkende spits.

“Ik hanteer de Ajax-filosofie. Daar ben ik mee opgegroeid. Verzorgd positiespel, snel druk zetten, dominant voetballen etc. Dat is ook de filosofie die Johan er op nahoudt. Johan en ik hebben het er ook wel over gehad en we zitten met veel dingen op dezelfde golflengte. Net als dat we graag de jeugd een kans geven.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-boer-hanteert-ajax-filosofie/