De Boer: “Maher past prima bij Ajax”

Bron: ajax1.nl

Topclubs slapen niet. Zeker niet in de slotfase competitie. Juist in die fase zijn de  meeste teams op elkaar ingespeeld. Zo ook Ajax. Bij een ploeg in vorm schitteren meestal de beste spelers van dat team. Christian Eriksen en Siem de Jong zijn zulke spelers. Beide staan al een lange tijd in de belangstelling van grote clubs. Ajax werkt daarom met een schaduwlijst voor mogelijke vervangers als een Siem of een Christian vertrekt. Voetbal International maakte de balans op.

Adam Maher is de gedoodverfde opvolger van Christian Eriksen. Het supertalent van AZ is vorig jaar ‘ontdekt’ en speelt ook dit jaar bovengemiddeld. Vreemd is het niet dat PSV hem ook graag ziet komen. Pas bij een vertrek van Eriksen zullen de onderhandelingen over Maher starten. Eriksen staat in belangstelling van Liverpool en zou zomaar deze zomer kunnen transfereren.

Frank de Boer is vol lof over de aanvallende middenvelder van AZ. “Ik denk dat Maher heel goed bij Ajax past. Hij kan op zowel de positie van Siem de Jong als op de positie van Christian Eriksen spelen. Daarbij heeft hij zich ook ontwikkeld als defensieve middenvelder. Hij is breed inzetbaar.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-boer-maher-past-prima-bij-ajax/