Van Velzen: “Geen spijt van vertrek bij Ajax”

Bron: ajax1.nl

Op zestienjarige leeftijd werd Gyliano van Velzen door Manchester United weggehaald bij Ajax. De toenmalig B-junior maakte de overstap om daar voor drie jaar in de jeugdopleiding te spelen. In het derde jaar werd hij verhuurd aan Antwerp FC dat uitkomt in de Belgische tweede klasse. Drie jaar na zijn overstap naar Engeland mag hij transfervrij vertrekken bij de Engelse topclub.

In een interview met AjaxShowtime spreekt Van Velzen openhartig over zijn verblijf in Engeland. Echt geslaagd is hij nooit, maar ontevreden over zijn periode in Engeland is hij zeker niet. “Het waren voor mij goede leerzame jaren bij Manchester United. Ik ben er een stuk volwassener geworden, zowel binnen als buiten het veld. Ik heb me zeker ook goed doorontwikkeld als voetballer.”

Van Velzen zelf geeft aan dat hij zijn doorgemaakte ontwikkeling deels te danken heeft aan het feit dat hij omringd werd door de top van het mondiale voetbal. “Ik heb de mogelijkheid gehad om met grootheden als Wayne Rooney, Paul Scholes en Ryan Giggs op het veld te staan. Ik heb met hen getraind en veel van ze geleerd. In de beginfase leek het soms wel een droom”, aldus de ex-Ajacied.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/van-velzen-geen-spijt-van-vertrek-bij-ajax/