De Boer blij met terughoudendheid rond transfers

Bron: ajax1.nl

Ajax werd in 2013 gelinkt aan meerdere grote talenten uit Nederland. Zo kon Adam Maher van AZ naar Ajax en werd er ook getrokken aan Marco van Ginkel. Maher speelt nu voor PSV, terwijl Van Ginkel zijn speelminuten maakt in het shirt van Chelsea. Frank de Boer is treurt niet om het feit dat beide talenten niet naar Amsterdam kwamen.

“Natuurlijk hebben we aan Maher gedacht, maar uiteindelijk toch van hem afgezien. Je maakt een compositie. Welke jeugdspeler komt er binnenkort aan? Waar moet Maher spelen als Klaassen doorbreekt? Linkshalf? We hadden Thulani Serero, Lasse Schöne en Siem die daar konden spelen. Als we dan zeven miljoen euro moeten betalen, zeggen we: dat risico gaan we niet nemen. Dan gaan we voor onze eigen jeugd”, zegt de trainer van Ajax tegen De Telegraaf.

“We stoppen heel veel geld en energie in de jeugdopleiding. Daarom is het mooi dat Davy en Joël bevestigen dat je beter kunt opleiden dan kopen. Een speler van buitenaf moet echt een toegevoegde waarde zijn, willen we hem halen. Anders kun je beter op je eigen paard gokken”, legt De Boer nogmaals uit.

Foto: VI Images

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-boer-blij-met-terughoudendheid-rond-transfers/