Ajax stuurt PSV met lege handen naar huis

PSV kan de titel uit het hoofd zetten na de 1-0 nederlaag bij Ajax, dat zich in tegenstelling tot de Eindhovense formatie wel beloonde in een sterke fase.

Voor PSV was het duel in Amsterdam de laatste strohalm om nog aanspraak te mogen maken op de titel. Alleen een zege bood de Eindhovense formatie nog enige hoop op een succesvolle tweede seizoenshelft in de Eredivisie. Die druk werkte aanvankelijk allerminst verlammend, eerder stimulerend.

Want juist de ploeg van Phillip Cocu speelde in de eerste helft fris van de lever, waar Ajax afwachtend voor de dag kwam. Ook Bryan Ruiz, die vrijdag pas zijn eerste training afwerkte bij de Brabanders, leverde zijn bijdrage aan het vertrouwenwekkende spel.

Het ontbrak in de eerste helft alleen aan de beloning. PSV kreeg daarvoor voldoende kansen. Onder anderen Memphis Depay en Jurgen Locadia hadden de gasten aan een voorsprong kunnen helpen. Maar Ajax-doelman Jasper Cillessen hoefde niet de capituleren.