Chivu moet carrière beëindigen wegens blessureleed

Bron: www.ajaxlife.nl

Chivu nam de schaal in 2002 in een vers shirt in ontvangst.© ProShots

Sommige Ajaxspelers blijven altijd iets speciaals houden. Omdat ze veel voor de club hebben betekend of over een bijzondere persoonlijkheid beschikken. Cristian Chivu (33) was zo'n speler. De Roemeen heeft een punt gezet achter zijn carrière. Moeten zetten.

De laatste jaren hoorden we eigenlijk steeds minder van Chivu, al werd hij zo nu en dan nog wel in verband gebracht met een terugkeer bij Ajax. Eigenlijk konden we er al een dikke streep doorheen krassen toen Frank de Boer aangaf hem niet meer goed genoeg te vinden. Afgeschreven.

Chivu – ook wel liefkozend Kiwoe genoemd – was inderdaad al een tijdje niet meer de oude. Hij liep een schedelbreuk op en was bij Internazionale daarna nooit meer de grote verdediger die hij voorheen bij Ajax en AS Roma wel was.

Maar dat is niet de reden dat hij op 33-jarige leeftijd noodgedwongen zijn loopbaan moet stoppen. Chivu kampt met een slepende voetblessure en wist maar niet te herstellen. Sinds mei vorig jaar kwam hij niet meer in actie. De problemen met zijn voet dateren al van 2012.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15099