Profiel: scherpschutter Zivkovic

Bron: www.ajaxshowtime.com

AchtergrondZivkovic werd op 5 september 1996 geboren in Assen. Zijn biologische vader komt uit Curacao en zijn moeder komt uit Servië. Van haar draagt hij de achternaam, omdat zijn vader het gezin vroeg verliet. Zivkovic begon met voetballen bij amateurclub FVV uit Foxhol, waar hij al op elfjarige leeftijd werd gescout door FC Groningen. Bij laatstgenoemde club doorliep hij alle jeugdelftallen en tekende hij in november 2012 op zestienjarige leeftijd een driejarig contract.

In december 2012 speelde Zivkovic zijn eerste vier Eredivisiewedstrijden (tegen Heracles Almelo, Ajax, VVV Venlo en Feyenoord) en een bekerwedstrijd (tegen Ajax). Telkens mocht de rechtsbenige aanvaller kort invallen. Het seizoen daarna, het huidige seizoen, kende hij zijn doorbraak. Hij startte vijf keer in de basis en mocht zeventien keer invallen. Daarin was hij goed voor vijf goals (tegen NEC, FC Utrecht, AZ, Vitesse en Heracles Almelo).

Zivkovic speelde dit seizoen één wedstrijd met Oranje onder 18, voordat hij direct over werd geheveld naar Oranje onder 19. Met Oranje onder 19 speelde hij vier wedstrijden, waarin hij drie goals maakte (tegen Moldavië, Georgië en Spanje).

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/hoofdnieuws/77586/profiel-aanwinst-zivkovic.html