Ajax ten koste van AZ naar De Kuip dankzij Vermeer

Ajax heeft zich ten koste van AZ voor de bekerfinale geplaatst: 0-1. In Alkmaar zetten de Amsterdammers het duel direct na de rust op z'n kop. Waar zij met tien man begonnen aan de tweede helft, werd het na twee minuten 0-1 door Lasse Schöne, terwijl AZ in de aanval daarvoor ook nog een rode kaart incasseerde. Ajax treft op Eerste Paasdag in De Kuip nu PEC Zwolle, dat nu héél dicht bij een ticket voor de Europa League is.

In het uitverkochte AFAS Stadion was het een half uurtje wachten totdat het duel in de halve finale ontbrandde. Kort na de eerste grote kans, waarbij AZ-goalie Esteban redde toen Daley Blind voor zijn neus opdook, werd Ajax gereduceerd tot tien man. Bij een eerste lichte overtreding op Roy Beerens kreeg Joël Veltman een gele kaart. In de actie daarna trok hij op zeer domme wijze Viktor Elm in het strafschopgebied onderuit. Zijn straf: een tweede gele kaart, een penalty tegen en een bekerfinale die in rook opging.