Ajax wint maar heeft nog geen schaal

Bron: www.ajaxshowtime.com

In een sfeervolle ArenA maakte iedereen zich op voor de landstitel. ADO Den Haag was negen duels ongeslagen, maar winst volstond volgens velen voor de vierde op rij. Vol goede moed begon de koploper dan ook aan de wedstrijd. Zo was Bojan alleen al in de beginfase drie keer dichtbij de eerste treffer met twee goede schoten en een bijna-intikker in de zestien. 

Veltman kopte niet veel later uit een vrije trap van Schöne over en Bojan had met een puntertje de 1-0 op zijn schoen. ADO stelde daar weinig tot niets tegenover. Vooral het defensieve spel en keiharde tackles vielen op. De eerste goal van het hoofd van Poulsen kwam dan ook niet als een verrassing. De Deen kopte, op randje buitenspel, achterwaarts in: 1-0.

Zelf voorstaan en Feyenoord op een nipte 0-1 voorsprong, de middag verliep niet verkeerd. Dat beeld veranderde echter al binnen enkele seconden na de 1-0. ADO kwam snel en Denswil knalde de bal loeihard en onverklaarbaar achter zijn eigen goalie. Plots was de ArenA stil en was de titel ver weg. Ajax was het zelf ook kwijt in de laatste minuten voor rust. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/hoofdnieuws/78388/livetopic-mogelijk-kampioenschap.html