Champagne blijft nog twee weken in koelkast

Ajacieden vieren feest, maar nog geen huldiging.© Pro Shots

Ajax moet nog twee weekjes wachten op de schaal, maar titel nummer 33 kan de ploeg niet meer ontgaan na de 3-2-zege op ADO Den Haag. En dus ging de Arena alvast massaal staan voor de kampioen.

Het was in de eerste helft eenrichtingsverkeer, richting het doel van ADO-keeper Coutinho. De 1-0 van Christian Poulsen in de 35ste minuut voelde - na eerder al goede kansen voor vooral Bojan en Klaassen - dan ook als loon naar werken, en als de beslissende stap naar de zege. Poulsen, aanvoerder bij het ontbreken van Siem de Jong, Daley Blind en Niklas Moisander, kopte de bal uit een vrije trap van Lasse Schöne keurig in de lange hoek.

Een minuutje later - het vuurwerk van de F-side was nog niet eens tot ontploffing gekomen - stond het alweer 1-1. Denswil werkte een ADO-voorzet achter Cillessen. Feyenoord stond op dat moment in Eindhoven al met 1-0 voor.