Bij winst van JC-schaal reikt Tahamata de prijs uit

Bron: www.ajaxlife.nl

Beter hebben we zondag vrolijk, recent beeld van Tahamata!© ProShots

Het begint inmiddels traditie te worden dat een clubcoryfee prijzen uitdeelt als zijn favoriete club iets te vieren heeft. Indien Ajax er opnieuw in slaagt om de Johan Cruijffschaal te winnen, mag Simon Tahamata de prijs overhandigen.

Barry Hulshoff mocht ongeveer een jaar geleden alweer een schaal overhandigen aan aanvoerder Siem de Jong, die kort daarvoor matchwinnaar werd. De Jong kopte namens Ajax de 2-3 op het bord tegen AZ. Ook de 'echte' schaal die hoort bij het kampioenschap gaat van de ene naar de andere bekende Ajacied.

Helaas moest Arnold Mühren na de bekerfinale van 2014 toekijken hoe PEC Zwolle de KNVB-beker kreeg uitgereikt. Hopelijk heeft Tahamata meer geluk en is hij zondag rond een uur of 20.00 de eerste Ajacied die de Johan Cruijffschaal mag vasthouden.

Tahamata kwam voort uit de jeugdopleiding van Ajax en speelde van 1976 tot en met 1980 in de hoofdmacht. In die vier seizoenen werd hij driemaal kampioen en veroverde hij eenmaal de KNVB-beker. Na zijn actieve carrière was Tahamata tien jaar werkzaam voor Ajax als techniektrainer en scout.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15943