Ajax boekt eenvoudige 1-4 overwinning op Heerenveen

Ajax heeft zondagmiddag een eenvoudige overwinning behaald op SC Heerenveen. In het Abe Lenstra stadion waren de Ajacieden met 1-4 te sterk door doelpunten van Arek Milik (2x), Davy Klaassen en Joël Veltman.

Ajax begon de wedstrijd met een domper. Niklas Moisander liep tijdens de warming-up een enkelblessure op maar zijn vervanger, Jairo Riedewald, was een waardig vervanger. Ajax beleefde daarna een droomstart in Friesland. Al na zes minuten knalde Arek Milik de bal achter keeper Nordfeldt en elf minuten later was het Davy Klaassen die raakt kopte en Ajax op een comfortabele voorsprong bracht. Het spel golfde daarna op en neer en een op het oog eigen doelpunt van Joël Veltman bracht de spanning enigzins terug. Dat duurde echter niet lang want een rake kopbal van Joël Veltman leverde Ajax namelijk drie minuten later al het derde doelpunt van de middag op.