Jonk: “Ik geloof in resultaat met aanvallend voetbal”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

“Resultaat zonder attractiviteit is saai en attractiviteit zonder resultaat is zinloos, zoals Johan Cruijff het zegt.” Zo begint Wim Jonk aan zijn interview met de voetbalwebsite Catenaccio. “Ik geloof er in dat aanvallend voetbal leidt tot resultaat. Je kunt winnen en succes bereiken met aanvallend voetbal.”

Dat was ook te zien bij de A1 van Ajax, die Jonk delen van het jaar onder zijn hoede had. Het paradepaardje van de jeugdopleiding werd afgelopen weekend kampioen van de Eredivisie voor A-junioren door NEC met maar liefst 6-0 te verslaan. Ook in de Youth League waren het vaak attractieve potjes, die de A1 op de mat legde. “Dit seizoen is het bij de A1 gelukt om attractiviteit te koppelen aan resultaat, daar ben ik erg blij mee. De waardering van de supporters is een bewijs dat we op de goede weg zijn. Het gaat er uiteindelijk om dat de fans vermaakt worden, al is dat bij jeugdteams natuurlijk geen doel op zich. Daar draait het namelijk primair om het opleiden van spelers voor het eerste elftal.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/05/16/jonk-ik-geloof-in-resultaat-met-aanvallend-voetbal/