Fris Ajax speelt gelijk tegen Wolfsburg

Ajax heeft vrijdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen VFL Wolfsburg. Namens Ajax scoorde Davy Klaassen, waarna Kevin de Bruyne de gelijkmaker verzorgde. Beide doelpunten vielen na de rust.

In de eerste helft was Ajax de bovenliggende partij. Vooral jongelingen Kenny Tete, Jaïro Riedewald, Riechedly Bazoer en Daley Sinkgraven maakten een gretige indruk. Echt grote kansen leverde het echter niet op, al vielen er wel schoten van Anwar El Ghazi, Viktor Fischer en Bazoer te noteren.

Na de rust betrad Wolfsburg met een vrijwel compleet nieuw elftal het veld. De Duitsers deelden wat speldenprikjes uit, maar Ajax kwam verdiend op voorsprong. Mitchell Dijks stuurde invaller Queensy Menig weg op links. Laatstgenoemde gaf loepzuiver voor, waarna Davy Klaassen snoeihard binnen kopte: 1-0.

Erg lang kon Ajax niet van de voorsprong genieten. De supporters waren nog aan het applaudisseren voor de goal toen de gelijkmaker viel. Menig verspeelde de bal knullig op eigen helft en De Bruyne had geen genade. De Belg schoot droog binnen. In de slotfase hadden beide ploegen nog kansen voor de winnende treffer, maar gescoord werd er niet meer.