Bron: www.vi.nl

Ajax heeft het laatste oefenduel van de voorbereiding verloren van Saint-Étienne. In Valence kwamen beide ploegen lang niet tot scoren, maar zorgde een afstandsknal van Jonathan Bamba voor de eindstand: 1-0.

Trainer Frank de Boer had in Frankrijk een basisplaats in petto voor Amin Younes. De Duitse jeugdinternational was de eerste Ajacied die écht gevaarlijk werd. Na een subtiel hakje van Daley Sinkgraven strandde zijn inzet op de benen van doelman Stéphane Ruffier. Diezelfde Sinkgraven en Arek Milik probeerden het in de eerste helft nog van afstand, maar beide keren kweet Ruffier zich goed van zijn taak.

Waar de Franse nummer vijf van het voorbije seizoen in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk werd, kwam Ajax na rust enkele keren goed weg. Namens de Amsterdammers was aanvoerder Davy Klaassen (foto) nog het dichtst bij een treffer. Hij kwam enkele centimeters tekort om een voorzet van Anwar El Ghazi binnen te glijden.

……

Lees het volledige artikel op http://www.vi.nl/nieuws/ajax-verliest-laatste-oefenduel-van-saintetienne.htm?channel=phone