Jonk vertrekt zonder tussenkomst rechter bij Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Het is dan toch gebeurd: Jonk vertrekt bij Ajax. © Pro Shots

Het voorgenomen ontslag van Wim Jonk is het definitieve ontslag. Ajax en Jonk hebben de afspraak gemaakt dat hij zijn werkzaamheden per 4 december neerlegt. Dit betekent dat een gang naar de rechter is afgewend.

De clubleiding besloot Jonk ruim drie weken geleden de wacht aan te zeggen omdat zijn houding 'weinig constructief' was. Het is bekend dat de hoofdopleider van De Toekomst er al enige tijd geen heil in zag om aan te schuiven bij het wekelijkse overleg met de andere leden van het technisch hart.

Jonk legde zich in eerste instantie niet neer bij het besluit van de directie en bleef zich melden op De Toekomst, niet in de laatste plaats omdat hij veel steun genoot onder de trainers aan wie hij sturing gaf. Een arbitragezaak stond al gepland voor medio december.

Die afspraak kan nu uit de agenda worden gehaald. “Ik denk dat het uiteindelijk in niemands belang is om dit voor een rechter uit te vechten,” reageert Jonk in een persmededeling van Ajax. “Ik heb de afgelopen jaren met plezier bij Ajax gewerkt en alles gegeven voor de jeugdopleiding en het plan-Cruijff.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=18792