Ajax op zoek naar honderdste thuisdoelpunt tegen Vitesse

Bron: www.ajaxlife.nl

Vitesse-uit was dit seizoen één van de betere potjes van Ajax. © Pro Shots

De zoektocht naar een nieuwe spits en de racistische geluiden richting Bazoer bij ADO-uit overheersten het nieuws afgelopen week. Je zou bijna vergeten dat Ajax vanavond om 19.45 uur in eigen huis een potje speelt tegen Vitesse. De Amsterdammers gaan op zoek naar het honderdste thuisdoelpunt tegen de Arnhemmers.

Het ging vrijdag bij het wekelijkse perspraatje eigenlijk nauwelijks over de aankomende wedstrijd tegen Vitesse. Toch ziet De Boer de wedstrijd tegen de nummer 4 van de competitie als grote wedstrijd. “Vitesse heeft gewoon een heel goede selectie, kijk maar wie ze op de bank hebben zitten. Ze staan nu vierde. Ik heb het gevoel dat ze heel lang om deze plek mee kunnen gaan doen."

De winterse trainerswissel – Peter Bosz vertrok naar Maccabi Tel Aviv, assistent Rob Maas werd doorgeschoven – verandert daar volgens De Boer niet veel aan. “Bosz en Maas zijn beide verdedigende middenvelder geweest, maar dat is niet terug te zien in het spel van Vitesse. Ze willen allebei aanvallend spelen. Maas heeft het stokje overgenomen, maar aan de filosofie is niet veel veranderd.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=19094