[Verslag] Ajax en Milik eren Cruijff met 3 punten

De sfeer zat er goed in. Eerst een prachtige minuut stilte voor Johan Cruijff. Op wat vuurwerk na was het doodstil. Geen idioten die het verstoorden en na de aftrap schoot Ajax uit de startblokken.

Viergever gaf een voorzet en Schone kopte al na 2 minuten binnen: 1-0. Daarna was het 27 minuten billenknijpen want Ajax deed niets meer. Het middenveld was niet bestaand en Ajax hield amper de bal in de ploeg. In de 24ste minuut was daar bijna PEC-spits Veldwijk die de bal knap aannam maar hij werd goed van de bal gezet. Veltman kneep goed want van Der Hoorn was zijn mannetje kwijt. Ondanks dat Zwolle ook geen kansen creëerde was het wachten op de 1-1, maar daar was opeens de 2-0! Bazoer zette aan de zijlijn goed door, gaf een voorzet die Milik heel knap als een echte spits afrondde! Daarna weer hetzelfde spelpatroon tot 10 minuten later Milik weer prachtig afrondde. Aan de linkerkant schoot hij de bal heel knap voorbij PEC-keeper Van der Hart: 3-0 rust!