Ajax A1 wint mini-Klassieker met 1-0

Ajax A1 heeft in strijd om de landstitel voor A-junioren hele goede zaken gedaan. De Amsterdammers wonnen dinsdag de mini-Klassieker met 1-0 door een mooi doelpunt van Carel Eiting. Door deze overwinning heeft Ajax de titelkansen nog in eigen hand.

Het vlaggenschip van de jeugdopleiding begon uitstekend aan de wedstrijd. Het kreeg binnen vijf minuten twee opgelegde kansen: eerst redde de Feyenoord-doelman op een inzet van Carel Eiting en niet veel later stuitte Kasper Dolberg op de goalie. Halverwege de eerste helft schoot Vaclav Cerny van afstand op doel. Bijlow wist ook deze inzet op knappe wijze te keren. Verdedigend gaf Ajax de gehele eerste helft eigenlijk weinig weg.