Ajax start tegen Sparta, Willem II en Roda

Bron: www.ajaxshowtime.com

De KNVB heeft het concept van het speelschema voor het seizoen 2016/2017 bekend gemaakt. Ajax zal in deze opzet de competitie op 7 augustus beginnen met een uitwedstrijd tegen Sparta. 

De Amsterdammers spelen vervolgens twee thuiswedstrijden tegen achtereen Roda JC en Willem II. De traditioneel lastige wedstrijd tegen FC Utrecht lijkt in speelronde acht de eerste echte test voor Ajax. Met twee uitwedstrijden tegen ADO Den Haag en Feyenoord in speelrondes negen en tien en een uitduel met AZ in speelronde twaalf ligt eind oktober een zwaartepunt.

De kraker tegen PSV zal in de allerlaatste speelronde van de eerste seizoenshelft worden gespeeld. Ajax ontvangt dan op 18 december de regerend landskampioen in de Amsterdam ArenA. Na de winterstop start de club meteen met twee moeilijke uitwedstrijden tegen PEC Zwolle en FC Utrecht. Op zondag 2 april staat de thuiswedstrijd tegen Feyenoord gepland en Ajax moet uit naar PSV op 23 april in speelronde 32. De laatste twee duels van het seizoen zijn Ajax - Go Ahead Eagles en Willem II - Ajax. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/97227/ajax-start-tegen-sparta-willem-ii-en-roda