Matig Ajax verslaat Vitesse

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft het duel met Vitesse winnend afgesloten. De Amsterdammers begonnen sterk, echter zakte de ploeg van coach Peter Bosz na een tiental minuten ver weg. Uiteindelijk gaf Nick Viergever met een kopbal op aangeven van Hakim Ziyech de doorslag.

De eerste minuten waren duidelijk voor Ajax wat snel een doelpunt probeerde te maken. Met veel beweging op het middenveld creëerde het een aantal goede kansen. Ondanks de kansen aan de zijde van de thuisploeg zag Bosz zijn ploeg niet scoren. Amin Younes en Nemanja Gudelj mochten beiden aanleggen maar vonden Eloy Room op hun pad. Vervolgens kwam Vitesse beter in het duel en kwam het tot een drietal grote kansen.

Na rust kwamen de Amsterdammers iets beter voor de dag en gaf het de Arnhemmers in ieder geval geen kans meer. Voorin stokte het nog wel, tot Hakim Ziyech een vrije trap perfect op het hoofd van Nick Viergever plaatste. De verdediger twijfelde niet en kopte feilloos binnen. Ajax speelde het duel, gesteund door een rode kaart aan de kant van Vitesse, rustig uit. Negatief puntje was nog dat Bertrand Traoré gewisseld werd wegens een ogenschijnlijke hamstringblessure.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/99001/matig-ajax-verslaat-vitesse