[Verslag] Ajax wint geflatteerd van Heracles: 0-2

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Peter Bosz wil vastigheid in het elftal en laat nu voor de derde wedstrijd op rij dezelfde elf namen starten. Spelers als Bazoer en El Ghazi, maar ook Dolberg, moeten weer op de bank plaatsnemen. Ziyech speelt weer aan de rechterkant en niet op zijn favoriete positie, op het middenveld.

Ajax begint slordig aan de wedstrijd maar krijgt wel het eerste kansje. Klaassen kan schieten, maar zijn bal gaat ruim voorlangs. Ajax lijkt er niet echt zin in te hebben en Duarte en Navratil mogen het doel van Onana onder vuur nemen. De Kameroense keeper maakt geen fout, maar doet wel mee aan de malaise als hij van achteruit op gaat bouwen. Ballen vliegen aan beide kanten over de zijlijn. Het is dat Heracles de fouten die Ajax maakt niet af kan straffen, anders had Onana het zeker drukker gehad. In balbezit gaat alles in wandeltempo en zelfs dan springen de ballen van de voeten bij aannames. Kort voor rust zet Ajax nog even aan. Verdedigers Viergever en Sanchez krijgen de kansen om te scoren, maar ze krijgen het niet voor elkaar de bal achter Castro te krijgen. Ook Ziyech krijgt nog een kans: zijn schot wordt gekraakt.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/09/18/verslag-ajax-wint-geflatteerd-van-heracles-0-2/