Frivool Ajax moeiteloos langs PEC

Ajax heeft een goede beurt gemaakt in duel met PEC Zwolle. Coach Peter Bosz zag zijn ploeg frivool spelen en, ondanks een vroege achterstand, met grote cijfers winnen.

De Amsterdammers begonnen het duel slecht, Davy Klaassen liet Wout Brama in zijn rug weglopen. De routinier aan de kant van Zwolle liet André Onana vervolgens kansloos met een snoeihard schot. De vroege achterstand bracht de Ajacieden niet aan het twijfelen en via Davinson Sánchez kwamen ze in de achtste en de 38e minuut via een corner van Hakim Ziyech op voorsprong.

In de tweede helft drukten de Amsterdammers door en creërde het met een frivole Ziyech op het middenveld kans op kans. Kasper Dolberg schoot na 57 minuten de 3-1 perfect binnen en het duel lag definitief in het slot. Bertrand Traoré deed er nog een schepje bovenop, de aanvaller uit Burkina Faso scoorde na een heerlijke rush aan de rechterkant van het veld. De eindstand werd bepaald door Dolberg, die de bal heerlijk binnenschoot en zodoende de 5-1 op het scorebord toverde.