Klaassen schiet Ajax naar overwinning in Heerenveen

Ajax heeft vanmiddag de volle drie punten gepakt tegen Heerenveen maar gemakkelijk ging dat zeker niet. Het was uiteindelijk Davy Klaassen die diep in de tweede helft de verlossende 0-1 scoorde en daar bleef het uiteindelijk ook bij.

Beide teams lieten in de eerste helft zien wat hun intentie van de middag was. Het spel golfde op en neer en resulteerde in enkele grote kansen. Davy Klaassen mocht na een kwartier aanleggen maar doelman Mulder wist de inzet van de Ajacied te keren. Het antwoord van Heerenveen bleef niet lang uit en de ploeg van trainer Streppel kreeg via Van Amersfoort twee kansen om de score te openen maar Andre Onana bracht hierbij redding. Na een half uur joeg Kasper Dolberg de bal net over de lat na een prima assist van Amin Younes, schoot Hakim Ziyech de bal net naast uit een vrije trap en moest doelman Mulder met een zweefduik de 0-1 voorkomen na een knal van Davy Klaassen.