Ajax met hangen en wurgen langs Roda JC: 0-2

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen Roda JC met 0-2 gewonnen maar dat ging niet gemakkelijk. De ploeg van trainer Bosz had het in de eerste helft lastig met de Limburgers en wist het duel in de tweede helft alsnog te beslissen door doelpunten van Klaassen en Younes.

In de eerste helft probeerde Ajax de ploeg uit Kerkrade vast te zetten maar daar kwam het nauwelijks van. Sterker nog, doelman Andre Onana had meer balcontacten dan Davy Klaasen en Kasper Dolberg en dus stevende Ajax opnieuw af op een lastige middag in Kerkrade. Schoten van Kluivert en Schone waren het enige wapenfeit en daarbij had de ploeg van Bosz nog geluk dat aanvaller Schahin de bal oo0g in oog met Onana miste en dus Ajax behoede voor een achterstand.