Younes helpt Ajax aan zege in Kerkrade

Ajax heeft een zwaarbevochten overwinning behaald in Kerkrade. Tegen een verdedigend ingesteld Roda JC wonnen de Amsterdammers met 0-2 door doelpunten van Davy Klaassen en Amin Younes. Voor Younes was dit zijn eerste treffer van het seizoen.

Het begin van de wedstrijd was vrij open. Ajax had lichtelijk meer balbezit, maar tot echte kansen leidde dat nog niet. Roda had daarentegen wel enkele mogelijkheden, maar geen van die kansen leidde tot gevaar. Daarna kwam Ajax beter in de wedstrijd en was het dicht bij een doelpunt. Een afstandsschot van Kluivert ging rakelings naast en schoten van Ziyech en Schöne waren allebei zonder succes. Toch was de grootste kans voor Roda JC. Na een afgeslagen corner kwam Schahin 1-op-1 met Onana, maar de inzet was uiteindelijk een makkelijke prooi voor Onana. Daarna kwam de eerste helft op een dood spoor waardoor de stand na 45 minuten nog altijd 0-0 was.