‘Als je wat wilt bereiken bij Ajax, moet je Bergkamp te vriend houden’

Bron: ajaxfanzone.nl

Dennis Bergkamp werkt sinds 2009 bij Ajax, eerst als jeugdcoach en later als assistent bij het eerste elftal. Inmiddels maakt Bergkamp ook deel uit van het Technisch Hart waarbij hij de laatste tijd veel kritiek krijgt over zijn functioneren. Binnen Ajax zou men meer betrokkenheid willen zien van de voormalig aanvaller.

Het vertrek van Peter Bosz is volgens critici het werk van Bergkamp geweest. In juli zei Bergkamp in Voetbal International dat hij zich van geen kwaad bewust was en dat er spelletjes werden gespeeld binnen Ajax. Het was volgens Bergkamp dan ook wel héél toevallig dat Bosz zijn onvrede kenbaar maakte toen Borussia Dortmund aan de bel trok. Ook de relatie tussen Bergkamp en Overmars lijkt bekoeld. Overmars pleitte voor een ervaren coach in de categorie Michael Laudrup, maar ook nu werd Overmars weer gepasseerd en schoof Bergkamp zijn jeugdvriend Marcel Keizer naar voren bij het eerste elftal en werd Michael Reiziger aangetrokken als opvolger bij Jong Ajax. Invloed dus, of noem het macht, valt te lezen in de analyse van het AD.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2017/09/23/als-je-wat-wilt-bereiken-bij-ajax-moet-je-bergkamp-te-vriend-houden/