Oranje nam afscheid van Robben en moet renoveren

Bron: www.ajaxlife.nl

Afscheid van Damsko Strijder, van Robben en van een Oranje-tijdperk. © Pro Shots

Een mirakel werd het niet. Het Nederlands elftal won in Amsterdam met 2-0 van Zweden. Gaandeweg werd het kwalificatieduel een soort afscheidswedstrijd van Arjen Robben. De mondiale ambities van Oranje kunnen voor lange tijd in de koelkast.

De bij voorbaat onmogelijke opgave in de Arena (winnen met zeven goals verschil) startte met een gepast eerbetoon aan de 'Damsko Strijder', de veel te vroeg overleden Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. De minuut stilte werd gevolgd door een stormachtig aanvallend Oranje, met Robben als grote aanjager.

Een handvol kansen en twee goals van de 33-jarige vleugelaanvaller uit Bedum later was er nog een sprankje valse hoop in de rust. Het vol gas geven in het eerste bedrijf kreeg jammer genoeg geen voortzetting in de tweede helft. De krachten waren al grotendeels weggevloeid en een derde treffer werd door de vakkundig afbrekende Zweden onmogelijk gemaakt. Logisch; de mannen van Janne Andersson voetbalden zich zo naar de play-offs om een WK-ticket.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=22646