Dijks zwijgt, is niet blij en dat is best logisch

Bron: www.ajaxlife.nl

Dijks heeft wel eens beter in z'n vel gezeten, denken wij. © Pro Shots

Linksback Mitchell Dijks heeft wel eens beter in z’n vel gezeten. Niet zo gek: z’n carrière lijkt een op hol geslagen lift. Maandagavond stond hij met Jong Ajax in de basis tegen Almere City. Hij koos ervoor even stil te zijn.

Aan het begin van het seizoen voegde Dijks zich weer bij de selectie, na een periode van verhuur aan Norwich City. Door het dreigende hiaat links in de verdediging kreeg hij een kans van Marcel Keizer. In augustus zei de linksback: “Ik heb een gesprek met de trainer gehad, daar kwam uit dat ik vertrouwen krijg. Ik ga gewoon voor mijn kans: als ik hem krijg, dan pak ik hem.”

En Dijks had toen het grootste gelijk van de wereld: “Je hebt natuurlijk ook Sinkgraven die geblesseerd is, Riedewald die weg is. Qua verdediging is het wat minder nu."

Twee maanden later en zes duels in Ajax 1 verder is de verdediger uit Purmerend weer terug bij af. Maximilian Wöber maakt een prima indruk en Nick Viergever doet het gewoon beter als linksachter. Komt nog bij dat de offensievere optie, Daley Sinkgraven, ook weer fit raakt.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=22683