Vijf dingen die ons opvielen tijdens De Dijk - Ajax

Onana benutte de pitch invasion tijdens de rust om nieuwe vrienden te maken. © Pro Shots

Ajax heeft zich met de ogen dicht geplaatst voor de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi. De ploeg van Marcel Keizer rolde De Dijk op, aan De Dijk in Volendam. Het werd 1-4. Bij Ajax onderscheidde Siem de Jong zich positief, met onder meer een assist en twee doelpunten.

De Dijk laat tanden zien Je hebt in de eerste minuten van de wedstrijd het idee dat spelers van tweededivisionist De Dijk vaker de enkels van een Ajacied dan de bal raken. Vooral Kluivert en Sinkgraven moeten het ontgelden, al hoeft de verzorger geen enkele keer in actie te komen. Toch duurt het een tijdje voordat er gele kaarten worden uitgedeeld. Frank Schilder en Cor Tol moeten hun acties in de eerste helft uiteindelijk met een bekeuring bekopen.