Uit het Oog: 'Noemden Koeman teddybeer'

Bron: www.ajaxshowtime.com

In de rubriek 'Uit het Oog' spreekt Ajax Showtime met oud-Ajacieden die hun sporen tegenwoordig elders achterlaten. Uit het oog dus, maar niet uit het hart. In deel 35 John O'Brien, de multifunctionele linksback van Ajax uit de tijd van Chivu, Ibrahimovic en Sneijder.

In het sportbeminnende Amerika waar meer dan honderd miljoen fans al jaren aan de buis gekluisterd de Superbowl aanschouwen is het niet raar dat John O'Brien in de jaren tachtig verknocht raakt aan sport. Wel is zijn keuze voor voetbal opmerkelijk. Niet het alom geliefde 'football' maar het ondergeschoven kindje 'soccer' laat het hart van de kleine John uit Los Angeles sneller kloppen.

Ruim dertien jaar na zijn vertrek uit Amsterdam spreekt voormalig Ajacied O'Brien over zijn tijd bij Ajax, zijn liefde voor mooi voetbal en de psychologische effecten van druk en uitgefloten worden. Geheel in het Nederlands overigens. 'Het voelt lekker om het weer te spreken. Ik heb niet vaak de mogelijkheid om dat te doen', spreekt de veertigjarige verbazingwekkend vlekkeloos en zonder te haperen. Het is alsof hij Nederland nooit verlaten heeft, alleen zijn accent verraadt hem.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/111493/uit-het-oog-noemden-koeman-teddybeer