Drie dingen die je moet weten over Ajax - Sturm Graz

Bron: www.ajaxlife.nl

De thuiswedstrijd tegen Rapid in 2015 liep uit op een teleurstelling. © Pro Shots

Ajax neemt het in een uitverkochte Johan Cruijff Arena op tegen Sturm Graz. Bij winst zetten de Ajacieden een grote stap in de richting van een ticket voor een Europese groepsfase. Daarom hier drie dingen die je moet weten over Ajax - Sturm Graz.

Ajax niet succesvol tegen Oostenrijkse clubs Ajax kan tegen Sturm Graz een einde maken aan een slechte reeks tegen clubs uit Oostenrijk. Het verslaan van Sturm Graz is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Graz mag dan wel geen grote Europese naam zijn, maar dat waren eerdere Oostenrijkse tegenstanders zoals Red Bull Salzburg en Rapid Wien ook niet. Die wedstrijden liepen tot twee keer aan toe uit op een behoorlijke teleurstelling.

De laatste keer dat Ajax een Oostenrijkse club versloeg was in 2006. Austria Wien werd in eigen huis met 3-0 verslagen. Klaas Jan Huntelaar had destijds met twee doelpunten een groot aandeel in de overwinning. Met het ontbreken van Kasper Dolberg is het zeer waarschijnlijk dat Huntelaar ook vanavond in de basiself start. Flikt hij het kunstje weer?

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=24421